slide 1
BEST BUILDING SOLUTIONS,

Constructii hale industriale, Proiectare constructii industriale,
Management de proiect in constructii

calculeaza-online-pretul-halei

Cum sa incep o INVESTITIE ?

Cum incep constructia unei hale industriale?

Am avut multi parteneri care erau foarte dezorientati in a alege modalitatea de a face investitia astfel incat sa aiba costuri minime dar riscuri "0". Din pacate, datorita complexitatii lucrarilor in constructii este aproape imposibil sa fie riscuri "0".
MPVestea buna este ca aceste riscuri pot fi transferate catre cei care sunt implicati in realizarea investitiei ( antreprenori, furnizori, manageri de proiect, proiectanti, etc).

In orice proiect, oricare ar fi domeniul de activitate, exista 3 parametrii care sunt interdependenti:
1 Buget ( costuri)
2 Timp ( de realizare a proiectului)
3 Calitate ( nivelul de calitate al proiectului)

Daca dorim sa avem pretul cel mai mic si timp scurt de realizare, iar calitatea/aria de acoperire maxima, probabil ca la final nu vom atinge nici unul dintre acesti parametrii. Imaginati-va ca ar veni cineva sa va vanda o masina BMW, noua, cu toate dotarile, cu 5.000 Euro. Acelasi lucru se intampla si cu investitiile, doar ca nu avem un lucru palpabil ( deci este mult mai riscant)

Si atunci cum facem? Cum alegem modul de contractare?

In mod traditional mergem la un architect/proiectant, acesta ne face un proiect (pentru toate specialitatile), il dam la 5 firme de constructii care par serioase si semnam contractul cu una dintre ele.
Dezavantajul este ca pe timpul proiectarii avem doar o vaga idee despre costul investitiei iar proiectantul nu are nici o constrangere din punctul de vedere al costurilor finale. In plus, mai exista si riscul ca proiectantul sa omita, din greseala, ( este uman sa mai si gresim) anumite elemente ale constructiei care sa ne creasca costurile in timpul executiei.
                                                 MP TIP: Cere o asigurare profesionala proiectantului!

Eu va recomand cu tarie sa va gasiti un consultant, sa mergeti la un architect, impreuna cu care sa stabiliti ceea ce va doriti sa aveti ca si arhitectura, iar proiectele de specialitate (inclusiv rezistenta) sa le atribuiti impreuna cu executia lucrarii. Astfel contractul poate fi unul cu pret fix. Drept urmare veti sti de la inceput costurile investitiei.
Stabiliti prin contract Pretul Fix al lucrarii, Timpul Fix de executie si materialele ce vor fi descrise amanuntit inca din aceasta faza de contractare. Daca cereti si o asigurare de buna executie, atunci toate riscurile sunt transferate catre terti.
Astfel, constructorul, care este si proiectant va fi obligat sa gaseasca cele mai bune , optime si economice solutii constructive pentru a putea castiga contractul.

Va doresc,

SA AVETI O INVESTITIE USOARA!!!                                                                             Manager de Proiect BestBS

Lasati un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*).

Contactati-ne

Pentru orice intrebari suplimentare va rugam contactati-ne:

Tel/Fax 004 0371-369-105

office@itkabuildings.ro

Contact

Localizare

Str. Basarabiei nr 31A, Brasov | Romania
map