slide 1
BEST BUILDING SOLUTIONS,

Constructii hale industriale, Proiectare constructii industriale,
Management de proiect in constructii

calculeaza-online-pretul-halei

Cum scad riscurile cand construiesc o hala industriala ?

In primul rand vreau sa va urez "La Multi Ani in 2015 !!!"
Chiar daca horoscopul va "gadila" eul cu vesti bune despre cat de norocos veti fi anul acesta , eu va recomand sa nu va bazati pe asta cand incepeti o invetitie.
                     Cel mai bine ar fi sa va protejati investitia prin garantii reale ( garantii de buna executie, asigurari ) pe o perioada cat mai lunga.
Am vazut ca unii producatori de panouri dau garantie de 10-15 chiar si 20 de ani. Este o mare pacaleala atata timp cat nu vorbim de un sistem complet inclusiv prinderi etanse, sorturi din tabla etanse cu garnituri de etansare si banda butilica, jgheaburi si burlane corect dimensionate si etanse, panouri dimensionate corect la transfer termic.
                     Constructorul/antreprenorul trebuie sa va dea o garantie cat mai lunga pe tot sistemul si nu doar pe panouri. In mod normal garantia de buna executie este de 1-2 ani. In anul al 3-lea daca mergeti la producatorul de panouri pentru ca va ploua in hala, veti constata cu uimire ca de fapt garantia se refera la panoul "asupra caruia nu s-au facut interventii". Adica panoul nemontat. Foarte putini sunt producatorii care dau si un ghid de montaj corespunzator panourilor. Adica ei garanteaza un material doar in forma si cu caracteristicile in care se afla cand il cumparati si nu pot sa garanteze un sistem.
                      Daca faceti si achizitia directa a materialelor atunci veti pierde si garantia constructorului. Tot riscul va fi in momentul acesta la voi. Pentru o economie de 5-7% veti risca sa aveti o investitie relativ nefunctionala sau care necesita reparatii costisitoare inca de la inceput.

                      Va sfatuiesc sa cereti constructorului o garantie cat mai lunga, sa-l lasati sa aleaga el furnizorii astfel incat sa poata da o garantie de 4-5 ani si sa va ofere o garantie reala (polita de asigurare, cash colateral) care oricum nu va costa nimic.

                      Din nou va recomand sa alegeti un Manager de Proiect care vede dincolo de subtilitatile comerciale ale producatorilor.
                       

Va doresc,

SA AVETI O INVESTITIE USOARA!!!Manager de Proiect BestBS

Lasati un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*).

Contactati-ne

Pentru orice intrebari suplimentare va rugam contactati-ne:

Tel/Fax 004 0371-369-105

office@itkabuildings.ro

Contact

Localizare

Str. Basarabiei nr 31A, Brasov | Romania
map