slide 1
BEST BUILDING SOLUTIONS,

Constructii hale industriale, Proiectare constructii industriale,
Management de proiect in constructii

calculeaza-online-pretul-halei

Spatii de depozitare moderne cu un randament al investitiei foarte bun.

De ce sa investeti in depozite de fructe si legume?

Nu sunt nationalist dar cand cumpar ceva, doresc sa dau banii inapoi firmelor romanesti. Consider ca asa ne ajutam unul pe altul sa prosperam ca natie. Problema este ca mergi in supermarket (mai ales iarna) si toate fructele si legumele sunt din Polonia, Ungaria, China, etc. Nu mai vorbesc de conserve care sunt in totalitate din alte tari decat din Romania.
     
Problemele sunt probabil diverse si sunt peste puterea mea de intelegere, dar nu stiu de ce agricultorii nu investesc in spatii de depozitare moderne cu un randament al investitiei foarte bun.constructie depozit  mere
     
Discutam cu un producator de mere despre investitia pe care intentiona sa o realizeze si am inteles ca lucrurile erau destul de simple si logice.
Acest Producator dorea un depozit pentru 1000 tone de mere.
Pentru aceasta el avea nevoie de un spatiu de productie si depozitare de aproximativ 2.000 mp de hala in care sunt :
1. 10 celule frigorifice de pastrare dotate cu echipamente de frig , control atmosferic, usi frigorifice, panouri izolare celule, umidificare
2. Linie spalare si sortare mere
     
Costul unei asemenea investitii se ridica la 860.000 Euro , pret acoperitor pentru echipamente performante , materiale pentru constructie de o calitate foarte buna , proiectare generala, pardoseli speciale, etc
   
Daca productia este vanduta toamna , pretul merelor este de 1,5 Lei/kg, adica aprox 0.35 Euro/kg.
Daca productia va fi vanduta iarna sau primavara pretul de vanzare va fi de 3 lei/kg, adica vindem cu pret dublu. Diferenta de 0.35 Euro/kg x 1000 tone = 350.000 Euro. Pierderile de fructe la o instalatie performanta de frig sunt pana la 10%. Deci dupa ce scadem toate cheltuielile , in 4-5 ani investitia poate fi acoperita.
     
In plus sunt foarte multe surse de finantare la dispozitia investitorilor : de la fonduri Europene pana la leasing , credite sau combinatii ale acestora.
Acelasi calcul se face si pentru alte fructe sau legume, unele fiind chiar cu o rentabilitate a capitalului investit mai buna.
     
Stiu deasemenea ca nu-i usor sa obtii costurile de la furnizori atat timp cat ei nu vad un profit imediat, dar pentru asta va stau la dsipozitie pentru consultanta gratuita si devize de lucrari pentru oferte banci, finantatori , fonduri Europene.   

Va doresc,
SA AVETI O INVESTITIE USOARA!!!

6 comentarii

Lasati un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*).

Contactati-ne

Pentru orice intrebari suplimentare va rugam contactati-ne:

Tel/Fax 004 0371-369-105

office@itkabuildings.ro

Contact

Localizare

Str. Basarabiei nr 31A, Brasov | Romania
map