slide 1
BEST BUILDING SOLUTIONS,

Constructii hale industriale, Proiectare constructii industriale,
Management de proiect in constructii

calculeaza-online-pretul-halei

Cum pot sa construiesc o hala metalica cu fonduri europene?Decizia de a construi o hala din fonduri europene trebuie sa plece In primul rand de la o analiza de business. In acest context, trebuie analizate liniile de finantare in care se aloca bani pentru constructii si investitii in facilitate de productie dar mai ales trebuie estimate costurile eligibile si cele neeligibile pentru a stabili rentabilitatea investitiei in contextual afacerii existente!

De ce ne trebuie o hala metalica si nu alt tip de constructie?

Halele metalice se preteaza in principal spatiilor de productie, in consecinta firmele care actioneaza in aceste sectoare trebuie sa-si faca o analiza preliminara referitoare la necesitatea extinderii activitatii de productie, sa evalueze dimensiunea optima si facilitatile necesare extinderii.pret-halaPrima etapa, studiul de prefezabilitate, trebuie realizat de investitor impreuna cu un consultant si include consultarea preturilor de referinta pe tipuri de constructii, costurile de intretinere si operare. In acest caz, un instrument util este softul pus la dispozitie gratuit de www.bestbs.ro.      


In pagina firmei simularea se face in timp real, datele de contact pe care trebuie sa le oferiti sunt necesare pentru acordarea asistentei suplimentare. Veti obtine o simulare in timp real a costurilor estimative ale investitiei intr-o hala metalica dar si informatii referitoare la analiza cost-beneficiu si avantajele solutiei alese.

Solutiile constructive iau in calcul solutii de optimizare a spatiului (pereti subtiri, forme flexibile, constructii modulare, posibilitatea relocarii in anumite circumstante) dar si costurile reduse de intretinere, renovare si mentenanta.

Am nevoie de un consultant?

Categoric da. In cazul atragerii de fonduri europene este obligatoriu sa elaborati un studiu de fezabilitate conform HG28/2008 ca parte a documentatiei tehnico-economice dar si o analiza a eligibilitatii solicitantului proiectului si dezvoltarea unui plan de afaceri cu un plan de marketing coerent.

Abordarea trebuie sa fie integrata, documentatia trebuie sa contina o solutie optima din punct de vedere constructiv si tehnologic, economic si financiar.

hala cu fonduri europene


De ce acest lucru? Pentru ca ipotezele din studiul de fezabilitate includ solutii tehnice in functie de tehnologia si capacitatea necesara proceselor de fabricatie care trebuie sa tina cont de analiza de business si dinamica pietei si sectorului in care actioneaza firma.

Un consultant este foarte important mai ales in a incadra optim obiectivele firmei care aplica pe fonduri europene in obiectivele politicilor Uniunii Europene dar mai ales in strategii nationale si sectoriale, in multe situatii fiind necesara respectarea unor standard si normative pe care firma nu le indeplineste in mod uzual.

Nu in ultimul rand, cei mai multi solicitanti de fonduri au dificultati in intelegerea constrangerilor si obligatiilor prevazute de strategiile, politicile publice, legislatia nationala si conditiile incluse in ghidul aplicantului.

Ce conditii trebuie indeplinite?

In primul rand conditiile de eligibilitate a solicitantului!

Aceste conditii sunt prezentate in ghiduri aferente fiecarei linii de finantare si sunt specifice fiecarei linii de finantare. Din acest motiv, este necesara analiza atenta a conditiilor pentru ca fiecare linie de finantare are conditii particulare.

Astfel, exista linii de finantare pentru startup-uri sau cu o vechime mai mare, pentru microintreprinderi sau IMM-uri (legea 346 din 2004 clarificand incadrarea pe tipuri de intreprinderi: microintreprindere, intreprindere mica, mijlocie, medie), conditii eliminatorii referitoare la numarul de angajati cu norma intreaga existenti si care vor fi in urma implementarii proiectului, locatia afacerii urban sau rural, regiune de dezvoltare sau zona de frontiera.

Parametrii enuntati sunt determinanti in stabilirea eligibilitatii solicitantului si a proiectului dar si in procentul de cheltuieli care se poate primi din fondurie nerambursabile. Practic regimul cofinantarii este plafonat in functie de dimensiunea intreprinderii, locatia acesteia, numar de angajati si tipul activitatii.

Ce costuri trebuie sa suport inainte de a aplica?

Costurile de pregatire a proiectului sunt esentiale. O mare parte din acestea pot fi decontate prin proiect.

Atentie: consultarea ghidului este obligatorie!

Costurile de consultanta - studii de piata, marketing, plan de afaceri, studiul de fezabilitate sunt eligibile dar decontarea acestora din fondurile europene se face dupa castigarea proiectului in baza contractului de finantare semnat si a unor instructiuni de implementare care trebuie cunoscute la momentul elaborarii proiectului.
Pentru a estima corect costurile investitiei, categoriile de cheltuieli eligibile trebuie urmarite liniile bugetare prevazute in Devizul General conform modelului inclus in HG28 din 2008, sa consultati ordinele de cheltuieli eligibile pentru linia de finantare la care aplicati iar in unele situatii sa va incadrati in costuri maximale prevazute in normative, un exemplu fiind standardele de cost prevazute de HG363 din 2010.

Asadar, un proiect de succes include analize complexe si necesita expertiza multipla. Fiecare linie are o logica foarte clara de transpunere a obiectivelor de program in tinte de atins pentru firmele care beneficiaza de finantari.

Nu in ultimul rand trebuie sa tineti cont de obligatiile de monitorizare si raportare a costurilor pe categorii de investii si trebuie sa acordati atentie conditiilor impuse de finantator.

Echipa noastra va elabora un catalog al liniilor de finantare in cadrul carora veti putea obtine investitii in hale industriale, in acest demers fiind constituit un parteneriat cu Centrul de Informare pentru Finantari Nerambursabile si firma Open Professional Consult cu implicarea freelancerilor de top.Gabriel Zaharia
Evaluator & Trainer
+40.721.233.269 ,0766.254.396
Open Professional Consult,
www.openproconsult.roAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Centrul de Informare pentru Finantari Nerambursabile,
https://www.facebook.com/openprocenterAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
"Viata ca un Joc" Poveste japoneza - invatarea prin metafore

12 comentarii

 • Mihaila Florin

  Buna ziua,


  Ma intereseaza sa construiesc o hala de 500 mp prin fonduri europene in zona rurala.
  As dori sa stiu daca este vreo posibilitate

  Mihaila Florin Miercuri, 17 Iulie 2019 12:28 Link la comentariu
 • Coica Gheorghe

  Buna ziua, ma intereseaza sa construiesc o hala metalica de 500m patrati prin fonduri europene ,as vrea sa stiu cat ma costa si ce conditii trebuie sa indeplinesc.

  Coica Gheorghe Miercuri, 13 Martie 2019 14:28 Link la comentariu
 • fedic niculina

  va rog mult aproximativ pretul unei hale in forma de u compartimentata pentru spatii de depozitare de 100 - 200 mp

  fedic niculina Duminică, 15 Iulie 2018 16:21 Link la comentariu
 • fedic niculina

  va rog mult aproximativ pretul unei hale in forma de u compartimentata pentru spatii de depozitare de 100 - 200 mp

  fedic niculina Duminică, 15 Iulie 2018 16:21 Link la comentariu
 • Casariu Constantin

  Buna ziua.Am citit ,cred eu cu atenție articolele dvs de pe acest site.Ne spune ți ca dacă întrebam cât costa un metru pătrat de hala ,sa ne așteptăm sa nu fim luați in serios.Ca acest cost depinde de N factori.Insa acei factori pe care i enumerați ,nu pot fi foarte clari decât pe baza unui proiect tehnic detaliat.Ori aceste proiecte costa si nu puțin.Riscam astfel sa dam o pălărie de bani iar firma constructoare sa ofere un pret exorbitant pe mp ,doar ptr ca proiectantul a folosit materiale supradimensionate.Asta doar ,ca sa fie sigur.Ne dați niște link uri de la consultanții pe fonduri europene .Iar ca un novice ce sunt înțeleg ca si astea costa si probabilitatea de a nu obține nimic e foarte mare.Sincer din tot ce am căutat ,nu am găsit nici o firma sau consultant care sa alcătuiască cu posibilul beneficiar ,un trio din care sa iasă toată lumea câștigată.Ca exemplu sa spunem ca eu ca beneficiar am o anumită suma de bani.Insuficienta însă ptr construcția unei hale.Un cabinet de consultanta pe fonduri europene împreuna cu firma de construcții cred ca ar trebui sa încerce sa ajute acel potențial client sa obțină acei bani europeni ,ca firma de construcții sa aibă la rândul ei încă o lucrare executata.Consultantul sa aibă de unde sa își încaseze banii cuveniți iar beneficiarul sa își poată realiza investiția.Cred ca ar fi toată lumea mulțumită.Constat însă ca acest lanț nu exista la momentul de fata.E părerea mea formată după îndelungi căutări,telefoane etc.Si sincer deși sunt pe piața din 2010 si mi as dori sa construiesc o hala metalică ptr service auto ,cred ca renunț pur si simplu Îmi cer scuze ptr acest mesaj ,poate deplasat.Insa cred ca nu sunt singurul care si ar dori ca in viitor modalitățile de abordare a unor viitori beneficiari ai firmelor de proiectare,consultanta,construcții etc sa se schimbe.Cu respect,va doresc toate cele bune.

  Casariu Constantin Duminică, 21 Ianuarie 2018 22:34 Link la comentariu
 • Americi Dorin

  Hală de producție pentru varza murata si murături.

  Americi Dorin Duminică, 26 Noiembrie 2017 01:01 Link la comentariu
 • george botto

  Buna ziua.
  In zona industriala cu concesiune de teren este posibil sa primim fonduri pentru construire hala reparatii autovehicule?

  george botto Miercuri, 26 Aprilie 2017 14:33 Link la comentariu
 • stefan m

  buna ziua
  as dori constructia unei hale pt depozitare

  stefan m Duminică, 23 Aprilie 2017 21:36 Link la comentariu
 • Serban Victor

  Buna ziua,
  Modificati in acest articol (Cum pot sa construiesc o hala cu fonduri europene) devizul general conf hg 28/2008 s-a inlocuit cu hg 907/2016.
  Puteti sa-mi da-ti si mie pentru a face un pret estimativ planul unei fundatii ( beton si fier ) de cca 100-200 mp pentru o hala cu pereti si acoperis din tabla 0,5 mm,inaltimea la cornisa de cc 5 m?

  Serban Victor Joi, 16 Martie 2017 10:01 Link la comentariu
 • Moisanu nicolaie lucian

  Petru o plantatie de nuci de vreo 3.5h sar putea obtine fonduri europene pentru a face o hala.multumesc astept un raspuns.

  Moisanu nicolaie lucian Marți, 06 Decembrie 2016 14:15 Link la comentariu

Lasati un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*).

Contactati-ne

Pentru orice intrebari suplimentare va rugam contactati-ne:

Tel/Fax 004 0371-369-105

office@itkabuildings.ro

Contact

Localizare

Str. Basarabiei nr 31A, Brasov | Romania
map