Cat ma costa o hala industriala?

02 Oct 2014

Sunt convins ca toti cei care au pornit o investitie si-au pus aceasta intrebare. Pe langa necesitatea investitiei, aceasta intrebare este cea mai importanta.

Atunci cand am determinat necesitatea/oportunitatea construirii unei hale industriale incepem sa cautam raspunsuri la :

- Cat ma costa pamantul unde voi face hala? Locatia?

 • ma costa proiectarea?
  - Autorizatiile?
  - Utilitatile?
  - Hala industriala ( unii merg si mai in detaliu cu : Cat costa structura? , Panourile? , Fundatiile?, etc)

Ar fi bine sa intelegem ca investitia intr-o cladire industriala nu se opreste dupa construirea halei si merge mai departe pe toata durata de viata a constructiei . Cati dintre noi ne punem intrebarea :

- Cat ne costa intretinerea halei?

 • Care este eficienta energetica a cladirii?
  - Care este valoarea de revanzare a cladirii?
 • Cat m-ar costa demolarea ei?

De aceea va recomand ca impreuna cu Consultantul vostru sa faceti o analiza mult mai atenta asupra intregii investitii. Directia Europeana de eficientizare a cladirilor industriale, cat si a celor civile si administrative , merge in directia scaderii consumurilor energetice , oferirea de facilitati pentru cladirile cu performanta energetica ridicata si sanctionarea celor cu o clasa energetica scazuta (de ex. Legea 121/2014 privind eficienta energetica. Lege nr. 121/2014 ).

Trebuie sa stiti ca in 20 de ani valoarea costurilor energiei consumate si a intretinerii cladirii industriale este mai mare decat costul constructiei in sine.

Pe langa folosirea unor grosimi de izolatie corespunzatoare, va recomand sa fiti atenti si la puntile termice , la pierderile de energie prin accesorii ( geamuri, usi, luminatoare, trape de fum, pereti cortina, etc), la folosirea luminii naturale, la alegerea instalatiilor termice si de ventilatie si la automatizarea lor, la tipul de iluminat. Doar simpla alegere a unei grosimi mari de izolatie nu ne va asigura si un consum energetic mic.

Va doresc, SA AVETI O INVESTITIE USOARA!!!

IMG_0708

Etichete

market

Calculeaza online pretul halei metalice

Obtine o cotatie de pret in doar doua minute prin programul nostru de calcul online.