Ce tip de panouri sandwich sa folosesc pentru hala metalica?

31 Jan 2019

In general, cand vine vorba de anveloparea cladirii voastre, constructorii, proiectantii, producatorii vin cu recomandarile lor in functie de aria lor de cunoastere a solutiilor tehnice. De aceea poate va intrebati care sunt cele mai potrivite inchideri pentru cladirea dumnavoastra.

Ca sa intelegeti care ar fi motivul alegerii unei solutii, sa vedem in prima faza care sunt principiile de proiectare ale cladirilor:

Siguranta structurala:

 • Stabilitate, rezistenta;
 • Rezistenta la coroziune.

Functionalitate :

 • Capacitatea de izolare termica;
 • Capacitatea de hidroizolare;
 • Capacitatea de izolare acustica;
 • Rezistenta la foc;
 • Functionalitatea arhitecturala si tehnologica.

In piata exista multe tipuri de inchideri si va pot spune ca toate au avantaje si dezavantaje, dar cele mai uzitate sunt:\

Pentru acoperis:

 • Panourile  sandwich prefabricate,  cu spuma poliuretanica PUR( sau PIR)
 • Panourile  sandwich  prefabricate, cu vata minerala
 • Panou + vata minerala +  membrana hidroizolanta (realizat in santier)
 • Panou + vata de sticla + panou metalic (realizat in santier)

Pentru pereti:

 • Panourile  ’’sandwich’’ prefabricate,  cu spuma poliuretanica PUR ( sau  PIR)
 • Panourile  ’’sandwich’’ prefabricate, cu vata minerala
 • Panou + vata de sticla + panou metalic ( realizat in santier)
 • Casete structurale + vata (de sticla sau minerala) + panou metalic de exterior ( care poate fi de mai multe tipuri in functie de arhitectura aleasa)

*Nota : exista o gama mult mai mare de solutii constructive de a inchide o hala, dar acestea sunt cele mai uzuale. Sistem constructiv acoperis:

     
Sistem constructiv Avantaje Dezavantaje
Panou “sandwich” PUR/PIR -cost redus al montajului; -coeficient de transfer termic scazut; -accepta toata gama de accesorii; -pret relativ scazut datorita concurentei mari; -rezistenta la foc buna in cazul PIR. -transportul este relativ costisitor datorita volumului mare ( aprox 500-700mp/camion); -fiind rigid, montat pe structura metalica, se poate tensiona si pierde din etanseitate; -datorida  diferentelor de temperatura intre interiorul si exteriorul cladirii, tabla se poate desprinde de spuma; -datorita tipului de imbinare, nu formeaza o izolare uniforma pe toata suprafata cladirii.
Panou “sandwich” vata minerala -rezistenta la foc foarte buna; -cost redus al montajului. -transportul este relativ costisitor datorita volumului mare; -greutate specifica mare ( se incarca suplimentar structura halei); -coeficient de transfer termic mai ridicat; -datorita tipului de imbinare, nu formeaza o izolare uniforma pe toata suprafata cladirii.
Panou + vata minerala +  membrana hidroizolanta -rezistenta la foc foarte buna; -panta acoperis redusa; -usor de realizat atic; -durata de viata mare si siguranta in exploatare; -izolare uniforma. -greutate specifica mare ( se incarca suplimentar structura halei); -montajul este relativ costisitor; -coeficient de transfer termic mai ridicat.
Panou + vata de sticla + panou metalic -rezistenta la foc foarte buna; -izolare uniforma; -accepta toata gama de accesorii; -transport optimizat. -montajul este relativ costisitor si specializat; -coeficient de transfer termic mediu.

Sistem constructiv pereti:

     
Sistem constructiv Avantaje Dezavantaje
Panou‘’sandwich’’ PUR/PIR -cost redus al montajului; -coeficient de transfer termic scazut; -accepta toata gama de accesorii; -pret relativ scazut datorita concurentei mari; -rezistenta la foc buna in cazul PIR; -aspect architectural placut. -transportul este relativ costisitor datorita volumului mare ( aprox 500-700mp/camion); -datorida  diferentelor de temperatura  dintre interiorul si exteriorul cladirii, tabla se poate desprinde de spuma; -datorita tipului de imbinare, nu formeaza o izolare uniforma pe toata suprafata cladirii; -inlocuirea unui panou este dificila.
Panou “sandwich” vata minerala -rezistenta la foc foarte buna; -cost redus al montajului. -transportul este relativ costisitor datorita volumului mare; -coeficient de transfer termic mai ridicat; -datorita tipului de imbinare, nu formeaza o izolare uniforma pe toata suprafata cladirii.
Panou + vata de sticla +  panou exterior -rezistenta la foc foarte buna; -izolare uniforma; -aspect interior placut; -transport optimizat -usor de reparat/schimbat -montajul este relativ costisitor; -coeficient de transfer termic mai ridicat.
Casete structurale -rezistenta la foc foarte buna; -aspect interior placut; -transport optimizat; -nu necesita structura secundara; -accepta o gama larga de panouri arhitecturale de exterior . -montajul este relativ costisitor si specializat; -coeficient de transfer termic mediu; -limitat de distanta dintre stalpi.

Sunt convins ca mai putem gasi avantaje si dezavantaje diferitelor tipuri de inchideri, dar ceea ce doream sa subliniez este ca alegerea lor nu trebuie sa fie una intamplatoare si nici nu trebuie tratata cu superficialitate.\

Va doresc,

SA AVETI O INVESTITIE USOARA!!!

IMG_0708

Etichete

market

Calculeaza online pretul halei metalice

Obtine o cotatie de pret in doar doua minute prin programul nostru de calcul online.