Constructiile metalice sunt cea mai buna alegere pentru ferma ta!

01 Dec 2013

Doresc sa incep acest articol cu o scurta poveste.
In ianuarie 2012, am primit o solicitare de la un beneficiar, caruia tocmai ii cazuse acoperisul halei pe care o avea. Datorita contractelor in derulare, era dispus sa plateasca orice suma sa aiba o noua cladire functionala. Era pus in pozitia de a alege sa plateasca o suma mai mare acum ( datorita presiunii timpului, conditiilor meteo din timpul constructiei) sau sa piarda contracte care valorau mult mai mult decat valoarea constructiei. Cu siguranta putea realiza investitia cu cel putin 20% mai ieftin daca o planifica din timp si o facea primavara/vara.
Cladirile vechi nu doar ca te costa mai mult in timp, dar pot fi si periculoase. Beneficiarul nostru a avut noroc ca intamplarea a avut loc noaptea cand nimeni nu era in cladire si a distrus doar un utilaj (destinatia halei era de prelucrare a lemnului)

Ganditi-va sa aveti animale sau mai rau oameni in timpul unui asemenea eveniment!!!
Mai jos iti prezint 5 avantaje pentru a inlocui cladirile cu structura de lemn sau zidarie cu unele cu structura metalica.
1. Rapid!
In trecut era ceva normal sa-ti aduni familia si cativa “specialisti” din comunitate si sa “construiti” impreuna grajduri si hambare din materiale nefinisate ce le aveati la indemana.
Acum acest scenariu este foarte putin probabil pentru oricine isi doreste o ferma profitabila deoarece:
-materialul nefinisat este imposibil de mentinut in conditii de igiena, chiar si lemnul finisat ridica probleme la acest capitol;
-acest tip de constructii au o perioada scurta de exploatare si necesita mereu reparatii;
-nu pot fi intocmite criteriile pentru obtinerea autorizatiilor de functionare;
-apar probleme de izolatii, de instalatii electrice si de apa curenta.
Din fericire, halele agricole pe structura metalica sunt o varianta rapida de a ridica o cladire intr-un timp foarte scurt . Componentele sunt pre-fabricate si unei echipe de specialist in domeniu nu ii va lua mult timp pentru ridicarea acesteia. In acest timp, tu poti fi concentrat pe ce se intampla cu afacerea ta si pe generarea de profit.
Acest tip de cladiri sunt mult mai rapid de construit decat cele clasice (lemn sau zidarie) deci vei incepe mai repede activitatea. Si datorita faptului ca este mai economic decat varianta clasica vei putea investii banii economisiti in teren, echipamente sau alte lucruri importante pentru afacerea ta.
2.Durabil
Constructiile pe structura metalica sunt in mod special mai avantajoase datorita durabilitatii si rezistentei in fata factorilor de mediu. Structura metalica este garantata mult mai multi ani si poate face fata vantului puternic, zapezilor ‘‘istorice’’, seismului din Romania si infiltratiilor de apa.
Exista diferite tipuri de pereti, acoperisuri si accesorii care fac din cladirile pe structura metalica o alegere buna cand :
-este necesara pastrarea caldurii pe o perioada indelungata;
-cand trebuie rezolvata eficient problema condensului, a fluxului de aer , a luminii naturale, a izolarii termice.
Halele pe structura metalica devin prima alegere pentru fermierii din intreaga lume.
3. Aspectul modern
Aspectul este din ce in ce mai important pentru succesul afacerii tale. Vei putea lasa clientii(firme sau persoane )si colaboratorii sa vada provenienta produselor, iar acestia vor capata incredere.
Cladirile cu structura metalica isi amortizeaza usor investitia deoarece arata impecabil pentru multi ani, cu minim de ingrijire.
4.Preturi accesibile
Aceasta este probabil principala problema a micilor ferme.
Daca privesti investitia de la inceput, per ansamblu vei descoperi ca, pe termen lung aceasta investitie este foarte rentabila.
Poti apela inca de la inceput la o firma care sa-ti prinda in pretul initial toate costurile aferente unei astfel de investitii pentru a putea face inca de la inceput un calcul exact al rentabilitatii investitiei tale.
Cand faci acest calcul poti tine cont de urmatoarele:
Cladire cu structura metalica Cladire clasica (lemn sau zidarie)
Timpul de executie scurt, structura flexibila -proces de durata, influentat de vreme
-fundatii mai mici decat la cladirile traditionale;
-fundatii mai costisitoare
-intretinere usoara si economica a cladirii; -este mai afectata de factorii de mediu generand pe perioada exploatarii costuri semnificative pentru intretinere(renovari, inlocuiori de materiale)
-suprafete usor de curatat pe interior;

-varietatea materialelor pentru inchideri(pereti, tavan);

-varietatea accesoriilor;

-rezistenta sporita la factorii de mediu

-aspect modern=>incredere

5. Finantarea Europeana si bancara se face mult mai usor pentru cladirile prefabricate.


SA AVETI O INVESTITIE USOARA!!!

IMG_0708

Etichete

market

Calculeaza online pretul halei metalice

Obtine o cotatie de pret in doar doua minute prin programul nostru de calcul online.