Cum pot sa scad costul constructiei unei hale metalice?

18 Feb 2021

Am observant in perioada care a trecut ca majoritatea beneficiarilor se uita mult mai atent la costurile investitiei lor. Din pacate, tot foarte multi sunt aceia care se uita doar la cost si nu la continutul tehnic al ofertei.

Haideti sa vedem ce putem face sa investim banii si nu sa-i cheltuim.

In primul rand ca sa scadem un cost trebuie sa-l cunoastem. Daca nu cunoastem cantitatile si costurile reale atunci negociati un pret al unui produs pe care nu-l cunoasteti.

Foarte multi constructori garanteaza clientului ca “este totul inclus in pret” dar fara sa defineasca termenul de “TOT”. De aceea va sfatuiesc sa definiti foarte corect aria de cuprindere a proiectului. Impreuna cu consultantul vostru , stabiliti de la bun inceput care sunt pasii constructiei, faceti proiectul de arhitectura si lansati cererea de oferta in piata. Fiecare constructor trebuie sa vina cu varianta lui proprie de proiectare a structurii de rezistenta, bineinteles in linie cu arhitectura, si sa va faca o descriere amanuntita a continutului tehnic astfel incat sa puteti compara ofertele din toate punctele de vedere. Majoritatea ofertantilor va vor ascunde detalii de genul : grosimea tablei panourilor, densitatea spumei poliuretanice, daca folosesc elemente suplimentare pentru etanseitatea acoperisului si al tinichigeriei, cum rezolva ruperea puntilor termice, daca structura este sablata grunduita si vopsita, CAT OFERA GARANTIA cladirii ( la cheie ) si pot sa va enumar la nesfarsit lucrurile ce nu apar in oferta lor si de cele mai multe ori nici cand se semneaza contractul.

Multi se intreaba ce se face atata caz cu ruperea puntilor termice , dar sa va fac un calcul simplu : daca aveti 20 grade C in hala, o umiditate relativa de 65% atunci la o diferenta de temperatura de aproximativ 7 grade C va aparea condensul… va condensa aproximativ 5ml/m3. Daca aveti o hala de l=15m, L= 30m si H=3.5m , veti avea 1.575m3 x 5ml/m3 = 7.875 ml, adica 7,8 litri de apa vor fi in zonele de punte termica.( Calculele sunt aproximative, dar sa va dati seama ca nu este un aspect ce poate fi ignorat.)

Treaba consultantului este sa aduca proiectul in stadiul in care poti sa compari doua oferte similare. Deasemenea consultantul ar trebui sa va prezinte rapoarte privind eficienta energetica a cladirii.

Dupa ce veti sti toate detaliile tehnice, puteti compara si preturile si puteti decide in cunostinta de cauza daca mergeti in directia celui mai scazut pret sau veti fi mai atent cu banii vostri.

Am vazut hale care dupa mai putin de 5 ani aveau acoperisul compromis iar costurile de reparatie au fost enorme.

Va doresc,

SA AVETI O INVESTITIE USOARA!!!

Etichete

Calculeaza online pretul halei metalice

Obtine o cotatie de pret in doar doua minute prin programul nostru de calcul online.