Cum sa aleg locatia viitoarei hale metalice?

16 Jul 2019

Aceasta tema mi-a venit in gand acum cateva zile cand discutam cu un potential beneficiar care vrea sa stie cat o sa-l coste hala la cheie, dar inca nu are o locatie stabilita. E foarte greu sa-i dam un pret realist atata timp cat nu avem idee de cum arata terenul pe care va construi. Partea de suprastructura se poate evalua ( se poate modifica in urma proiectului de arhitectura) , dar costul infrastructurii nu se poate calcula decat in urma unor date clare referitoare la natura terenului. Acum cativa ani, un client, foarte bun negociator, din cauza ca s-a orientat spre cel mai mic cost ne-a adus in situatia sa pierdem proiectul pentru cateva mii de Euro ( si vorbim de un proiect de peste 500.000 Euro). La fel a ales cea mai ieftina solutie si pentru teren dar a realizat cand a inceput sa scoata avizele si autorizatia de constructie ca deasupra terenului era prevazut drumul principal din respectivul parc industrial si el trebuia sa faca o sprijnire care a costat undeva la peste 90.000 Euro. Sunt convins ca si-a dat seama ca nu a facut cea mai buna afacere cu terenul respectiv si poate un consultant ar fi fost chiar foarte ieftin . Asa ca trebuie sa fim cu foarte mare bagare de seama cand alegem locatia viitoarei noastre hale.

Ce trebuie sa stim inainte sa cumparam un teren care la prima vedere pare o afacere buna :

  1. La ce distanta sunt utilitatile ( apa, gaz, current , canalizare) si daca au capacitatea necesara sa faca fata cerintelor noastre;
  2. Cum pot sa ma racordez la drumurile nationale, judetene sau europene daca este cazul;
  3. Daca este intr-o zona in care pot aparea situri arheologice;
  4. Care sunt prevederile din PUZ ( Plan Urbanistic Zonal);
  5. Daca pot fi magistrale de apa, gaz , canalizare sau linii de inalta tensiune pe terenul respectiv;
  6. Daca exista restrictii din punct de vedere al mediului;
  7. Regimul de inaltime, retragere sau chiar de cosnstructie in apropiere de aeroporturi sau unitati militare;
  8. Cereti inainte de a cumpara un teren un STUDIU GEOTEHNIC si o RIDICARE TOPOGRAFICA !!! Daca terenul este o super-afacere, faceti aceste doua lucrari pe cheltuiala proprie, credeti-ma ca merita (Nu costa cumulat mai mult de 2.000RON). Luati-le si mergeti la consultant si la proiectant cu ele; ei vor sti sa le interpreteze cum trebuie. Ordinea celor de mai sus este una aleatorie, dar trebuie sa aveti un raspuns la toate punctele acestea inainte de a plati cateva mii sau chiar sute de mii de Euro pe un teren.

Va doresc,

SA AVETI O INVESTITIE USOARA!!!

IMG_0708

Etichete

market

Calculeaza online pretul halei metalice

Obtine o cotatie de pret in doar doua minute prin programul nostru de calcul online.