Pasi in construirea unei hale industriale.

08 Jun 2019

In momentul in care va hotarati sa faceti o investitie intr-o cladire industriala veti avea de parcurs 5 pasi:

1 .Primul pas consta in stabilirea caracteristicilor generale. In aceasta etapa trebuie sa va schitati o imagine despre : Locatie , Dimensiuni, Configuratie, Criterii de performanta, Echipamentele necesare . Puteti inca din acest moment sa apelati la un consultant sau puteti sa parcurgeti aceasta etapa fara ajutor. Serviciile de consultanta pot fi contra cost, sau pot face parte dintr-un pachet complet de management al proiectului si/sau in cadrul unui contract de tip proiectare-livrare si atunci poate fi gratuit. Aceste aspecte generale sunt baza urmatorilor pasi si ajutorul unui consultant este binevenit. Consultantul are rolul de a te sfatui in ce priveste amplasarea: distanta pana la utilitati, normative cu privire la sarcini si incarcari, natura solului etc. si preintampina din punct de vedere tehnic toate problemele ce pot aparea. Consultantul gaseste un optim d.p.d.v. economic si tehnic. Rolul Consultantului este acela de a fi pentru dumneavoastra departamentul tehnic (externalizat) pe partea de investitii pe parcursul derularii proiectului.

2.Urmatorul pas consta in studiile de prefezabilitate si fezabilitate urmate de proiectul tehnic. Din acest moment, chiar daca pana acum nu ati avut nevoie, veti avea nevoie de un consultant sau un proiectant. In cazul in care apelati la un consultant, rolul acestuia va fi sa va indrume in alegerea proiectantului. Proiectul tehnic al unei hale difera in multe aspecte de la proiectant la proiectant. Daca nu sunteti de specialitate constructor va fi dificil sa analizati ofertele. Trebuie gasit optimul intre greutatea structructurii si rezistenta, astfel incat pretul sa fie cel mai mic si utilitatea sa fie maxima.

3.Cea de-a treia etapa consta in contractare care se realizeaza in urma unei licitatii sau a unui concurs de oferte. Se intocmeste o documentatie specifica ce se va inmana participantilor. Aceste documentatii sunt facute de catre consultant impreuna cu proiectantul.

4.In acest stadiu ati ajuns la etapa de aprovizionare si constructie. Aprovizionarea se refera la comandarea si receptionarea echipamentelor si materialelor necesare proiectului. Sunt materiale pentru a caror livrare se asteapata o perioada de timp destul de mare. In functie de complexitate si livrarea se poate face in mai multe etape. In acest timp se poate incepe montajul . Pentru ca toate aceste operatiuni sa decurga fara probleme, pentru ca toate elementele sa fie corelate si procesul de montare sa fie unul fara probleme veti avea nevoie de un manager de proiect.

5.Urmatorul pas este darea in exploatare a cladirii. In cursul exploatarii, la un moment dat, pot fi necesare lucrari de intretinere si reparatii. Din acest motiv la sfarsitul lucrarii veti primi garantii. Garantiile pot fi de mai multe feluri si trebuie sa fiti vigilent la specificul lor. Pot fi garantii de rezistanta a structurii ce sunt obligatorii conform legii 10/1995 ( http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=5711 ) si garantia de buna executie. Garantia de buna executie se poate concretiza in mai multe feluri (Atentie! exista si firme la care garantia de buna executie este doar verbala). Garantii prin SCRISORI BANCARE, prin POLITE DE ASIGURARI, prin RETINERE COTA PARTE din valoarea investitiei. Aceasta ultima situatie se poate realiza ori prin neplata unui procent catre executantul investitiei sau retinerea sumei aferente garantiei intr-un CONT DE GARANTIE BANCARA.

IMG_0708

Etichete

market

Calculeaza online pretul halei metalice

Obtine o cotatie de pret in doar doua minute prin programul nostru de calcul online.